Hairy
EN NL
Performance
door Senna Pauli & Eva Arends
in coproductie met What You See Festival
roze slippers
Speeltijden & dagen

AMERSFOORT
De Bibliotheek Eemland
8 - 9 december, 2022
16:30 - 17:30 / 19:00 - 20:00


GEWEEST

UTRECHT
KikkerKontainer, 50 jaar Theater Kikker, Stadhuisplein
8 - 9 oktober, 2022

ZEIST
De Klinker
16 - 17 september, 2022


UTRECHT
What You See Festival 2021
18 - 21 november, 2021
okselhaar bosje

Senna:
"Ik zag er die avond behoorlijk femme uit. Ik droeg het rode cocktailjurkje dat voor mijn moeder te groot was, maar mijn vormen perfect omsloot. Het was eigenlijk bijzonder dat het daar gebeurde, in een gaybar in Rotterdam. Ik stond met een vriendin te kletsen, tijdens een slechte remix van Papparazi van Lady Gaga. We werden op onze schouders getikt door een jongen. Hij vroeg of wij een stel waren. Ik bevestigde dat. Dat waren we niet, maar ik wilde van hem af zijn. Hij ging nog niet weg. ‘Maar jullie zien er zo hetero uit.’ ‘Weet je wat niet hetero is?’ zei ik. Ik deed mijn arm in de lucht en ontblootte mijn oksel. Hij keek ernaar, draaide zich om, pakte zijn spullen, riep zijn vrienden en liep de bar uit."

Eva:
"Ik zag de fysiotherapeut geschokt kijken toen ik mijn armen omhoog deed om een gewicht naar beneden te trekken. Even was ik vergeten dat ik een hemdje aan had. Het verbaasde mij hoe erg zijn blik mij raakte, ik dacht dat het mij niks interesseerde wat hij van mij vond. Op dat moment besloot ik er wat langer voor te gaan en te gaan proberen mij minder te laten raken door die blikken. Ergens wilde ik mezelf ook zien zonder alle verfraaiingen. En nu raak ik er steeds meer gehecht aan. Ik vind het eigenlijk hele lieve bosjes."

roze slippers

Lichaamsbeharing wordt vaak als vies of onnatuurlijk gezien bij cis-vrouwen en personen met een feminiene genderexpressie. In een winkeletalage, waar paspoppen gladgeschoren ten tonele verschijnen, vinden we levende paspop die niet aan deze norm voldoet. Gezeten in een ultieme jaren ’50 kleedkamer, compleet met alle noodzakelijke beautyproducten voor een wenselijk uiterlijk, maakt een vrouw zich klaar. Ze kamt haar haar. Met Hairy zetten wij een vraagteken bij die heersende gendernorm en zoeken we naar schoonheid in het extreme.
50s girl
vier oksels
Are you hairy just like us?

Het idee voor dit fotoproject ontstond vanuit Eva’s verlangen om levensecht okselhaar te kunnen maken voor HAIRY Zij ging in de leer bij een pruikenmaker en creëerde in totaal 4 okselhaar stukjes, gebaseerd op foto’s van mensen okselhaar. We vroegen iedereen ook naar hun ervaringen met het openlijk dragen van okselhaar. Bezoek de instagrampagina @areyouhairyjustlikeus voor de foto’s en interviews.

Om een inclusievere representatie te creëren en nog veel meer verhalen te verzamelen hebben we besloten om dit fotoproject door te zetten.

Wil je meedoen? Aanmelden kan via: sennapauli@gmail.com. Het is ook mogelijk om deel te nemen als je geen okselhaar hebt, maar wél wil weten hoe dit voelt. Je kan dan op de foto met één van de okselhaarstukjes.

expo hairy

Djuna:
“Ik vind het weinig, maar het is volgens mij niet weinig. Maar ik wil wel graag meer én donkerder. Dat je er een patroontje in kan vlechten.”
Saar:
“Ik kwam op het idee doordat ik het okselhaar van mijn vriend heel mooi vond. Hij heeft heel fijn en zacht haar. Dat wilde ik ook."
Suus:
“Ik heb ook al heel lang drie haren op mijn kin. En dat is echt een soort van religieus grondgebied. Die mogen er niet uit.”
tv
Credits


Hairy

Concept: Senna Pauli & Eva Arends
Performance: Senna Pauli
Vormgeving & kostuum: Eva Arends
Haarwerk: Eva Arends & Pilo Pilkes
Artistiek advies: Bianca van der Schoot
Technisch advies: Gibson Houwer
Coproducent: What You See Festival
Flyerontwerp: Charlotte Brand
Website: Charlotte Brand
Posterontwerp What You See Festival: Eva Arends


Are you hairy just like us?

Foto’s: Eva Arends
Teksten: Senna Pauli
Modellen: Djuna, Bart, Saar, Nana, Falun, Suus en Effie
Coaching haarwerk: Pilo Pilkes

Met dank aan:
Pilo Pilkes, Gemeente Utrecht, Joel Derksen
en alle deelnemers van ARE YOU HAIRY JUST LIKE US